top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Bulgaristan’da Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri Giriş Sınavları

Bulgaristan’da Siyaset ve Uluslararası İlişkiler gibi programlarda eğitim almak isteyen adaylar herhangi bir giriş sınavına tabi olmazlar. Çoğu Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi Bulgaristan’da bu bölümlerde eğitimi almak için Türkiye’de bir liseden mezun olmak, iyi lise diploma notu ve İngilizce dil seviyesi yeterlidir.

Yurtdışında siyaset veya uluslararası ilişkiler eğitimi almayı hedefleyen ve bu hedefini Bulgaristan’da gerçekleştirmek isteyen adayların lise diploma notunun yeterli olduğu ve İngilizce dil yeterliliğini de uluslararası geçerli bir dil sertifikası ile ispatlayabildiği müddetçe herhangi bir sınava tabi olmadan direk kabul alır ve birinci sınıftan eğitimine başlar. Bulgaristan’da uluslararası ilişkiler veya siyaset bilimleri okumak için üniversite hazırlık eğitimine ihtiyaç duyan adaylar ise şartlı kabul alarak bir veya iki dönem İngilizce ve akademik beceriler eğitimi alırlar.

Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Eğitimi Veren Üniversiteler

Bulgaristan’da hangi üniversitede İngilizce siyaset veya uluslararası ilişkiler okuyabilirim diye düşünüyorsanız tek bir seçeneğiniz var. Bulgaristan'daki Amerikan Üniversitesi.

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi

Adından da anlaşılacağı üzere Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Avrupai siyaset anlayışından ziyade Amerikanvari siyaset anlayışını derslerine etkin kılmıştır. Tabi ki de bir yandan Avrupa siyaseti ile karşılaştırmalı dersler de sunan Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü, öğrencilerini Amerika dahil Avrupa’daki yüzlerce üniversitelerden birine veya ikisine değişim öğrencisi olarak göndermektedir. Politika Öğrenci Kulübü ile aktif bir siyaset eğitimi sunan AUBG, öğrencilerini biri Amerikan diğeri Avrupa olmak üzere çift diploma ile mezun eder. Aynı zamanda da, çift ana dal ve çift yan yan dal yapma fırsatı sunar.

Bulgaristan'da Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Ücreti, Burs Fırsatları, Kredi İmkanları

Amerikan Üniversitesi Bulgaristan'da Siyaset ve Uluslararası İlişkiler eğitimi ücreti aday öğrencinin alacağı burslara ve finansal desteklere istinaden belirlenir. Yıllık eğitim ücretinin ne kadar olacağını, gerekli durumlarda ne kadar kredi desteği sağlanacağını detaylıca buradan öğrenebilirsiniz.

Amerikan Üniversitesi Hazırlık Eğitimi

Bu sizin yolunuz. Hikâyesini de siz yazın! Lise eğitiminizi tamamladınız ve yurtdışında siyaset ya da uluslararası ilişkiler eğitimi almayı planlıyorsunuz fakat nereden nasıl başlayacağınızdan emin değilsiniz! İngilizce dil eğitimine, siyaset bölümüne yönelik destekleyici derslere ihtiyacınız var! Bu gereksinimlerinizi de uluslararası geçerli ve kabul gören bir pathway programında gidermek istiyorsunuz! O zaman, sizi dünyanın herhangi bir üniversitesinde siyaset okumak için en iyi şekilde hazırlayacak olan Smartversity UNIPREP Pathway programını keşfedin.

BİLGİ & BAŞVURU DANIŞMANLIĞI

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'nde eğitim iyi fikir diyenlerden iseniz iletişim kanallarından birini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

►05368372934 (WhatsApp)

Sophia Academy-BAIE, AUBG’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tek resmi başvuru ve kayıt merkezidir.

 

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page