top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Bulgaristan Psikoloji Fakültesi-Amerikan Üniversitesi (AUBG)

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi (AUBG), hem Amerika hem de Avrupa'da akredite edilmiş yüksek kaliteli üniversite eğitimi sunar. AUBG, dünya standartlarında bir kampüste eğitim gören ve birlikte yaşayan 50'dan fazla ülkeden gelen genç zihinleri bir araya getirir. Her yıl Bulgar üniversiteleri sıralamasında AUBG lider pozisyondadır. Ayrıca, AUBG mezunlarının % 99,8 istihdam oranı ile küresel başarı sıralamasında birinci oldu. AUBG'nde psikoloji eğitimi alan bir aday, hayatının her alanında İngilizcenin hakim olduğu ve mezuniyetinde biri Avrupa diğeri Amerikan olmak üzere iki diplomanın verildiği gerçek bir Amerikan üniversitesinden mezun olacaktır. Öğrenci nüfusunun %50'sinin yabancı öğrencilerin oluşturduğu gerçek bir uluslararası atmosferde Bulgaristan'da psikoloji eğitimi alacaktır.

Bulgaristan Psikoloji Fakültesi-AUBG Akreditasyonları

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi New England Association of Schools and Colleges akreditasyonuna sahip bir Amerikan üniversitesidir. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Bulgaristan Psikoloji Fakültesi AUBG YÖK Denkliği

Bulgaristan Psikoloji Fakültesi (AB ve Amerikan akreditasyonları sahibi) YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve doğrudan denklik alabilirler.

BULGARİSTAN PSİKOLOJİ FAKÜLTESİ ULUSLARARASI ÇİFT DİPLOMA

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi mezunları biri Avrupa diğeri Amerikan diploması olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi İngilizce psikoloji programı dahil tüm programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır.

DEĞİŞİM İLE GELEN TECRÜBE VE ZENGİNLİK

Yeni bir kültürü ilk elden deneyimlemenin değişim programlarından daha iyi bir yolu yoktur! AUBG'liler altı kıtadaki yüzlerce üniversite arasından seçim yapabilirler.

Erasmus +

AUBG, öğrencilerinin değişim programlarına katılmasını şiddetle teşvik eder. Avrupa çapında 50'den fazla üniversitede değişim öğrencisi olarak eğitim fırsatlarını yakalayın.

Erasmus + Traineeship

AUBG, Erasmus+ Staj programı ile öğrencilere staj seçenekleri sunar. Bu unutulmaz deneyim, öğrencinin kişisel ve mesleki becerilerini geliştirirken CV'ni ve istihdam edilebilirliğini zenginleştirir.

ISEP

ISEP üyesi olan AUBG, dünya çapındaki üyelik ağı aracılığıyla, akademik ve kültürler arası öğrenim için öğrenci hareketliliği sağlar.

University of Maine

AUBG ve Maine Üniversitesi gururlu ortaklardır! Her yıl iki kurum arası öğrenci değişimi yapılır

OSUN

AUBG, Açık Toplum Üniversite Ağı'nın (OSUN) bir parçası olduğundan, öğrenciler yurtdışında, dünya çapında birçok kurumda eğitim görme fırsatına sahiptir.

AUBG'de PSİKOLOJİ OKUMAK

İnsan zihnini anlamak için psikoloji şart. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi psikoloji lisans programının amacı, insan davranışları ve zihinsel süreçlerinin anlaşılmasına yardımcı olmaktır. AUBG psikoloji ana dalının önceliği, çift ana dal öğrencilerine AUBG'deki en popüler ana dallarda profesyonel bağlamlar için doğrudan geçerli olan belirli beceri ve bilgileri sağlamaktır. AUBG psikoloji programı öğrencileri eleştirel düşünmeye yönlendirir ve işletme, ekonomi, gazetecilik ve medya iletişimi gibi profesyonel ortamlara psikoloji yöntemlerini ve bilgilerini uygular. Bunlar örgütsel davranışı, liderliği ve ekip oluşturmayı anlama ve tahmin etme, odak grupları yürütme, mülakat becerileri ve metin analizi, topluluk katılımı, sosyal değişim ve sosyal bağlamlarda insan davranışını ve kişilik ve psikopatolojiyi içerir.

AVRUPA’da OKURKEN ABD’den MEZUN OLUN!

AUBG aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinde akredite bir üniversitedir. Bu arada, biri Avrupa diğeri Amerika diplomalarının yanında, dilerseniz bir de çift ana dal ve bir de yan dal ile mezun olabilirsiniz!

BULGARİSTAN PSİKOLOJİ FAKÜLTESİ AUBG ÇİFT ANA DAL + YAN DAL!

AUBG psikoloji öğrencileri çift ana dal yaparak ve bir de yan dal alarak mezun olmaları yönünde teşvik edilirler ve desteklenirler.

Örnek Kombinasyonlar

1. Psikoloji + İletişim çift ana dal + Ekonomi yan dal

2. Psikoloji + Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler çift ana dal + Güzel Sanatlar yan dal

Her iki kombinasyon çalışması örnek esaslı olup öğrenciler ilgi ve alakalarına göre diledikleri kombinasyonları yapabilirler.

BULGARİSTAN PSİKOLOJİ FAKÜTLESİ AUBG BAŞVURU & KABUL

AUBG’de psikoloji eğitimi planlayanlar lise diploması ile başvuru yapabilirler. Kabulde lise diploma notu, İngilizce dil seviyesi esas alınır ve mülakat yapılır. Aday öğrenciler yılın her günü başvuru yaparak yılda 2 kere üniversiteye başlama şansına sahiptirler. Uluslararası dil sertifikalarına istinaden başvuruda sağlanması gereken minimum İngilizce dil seviyesi aşağıdaki gibidir:

  • Duolingo English Test: 110

  • IELTS: 6.5

  • TOEFL: 80

  • PTE Academic: 59

  • ACT English: 25

  • Cambridge English (FCE, CAE, CPE): 180 Lisede eğitim-öğretim dili İngilizce olan adaylar bu dil sertifikalarından muaf olabilirler.

YILLIK EĞİTİM ÜCRETİ / BURS & FİNANSAL YARDIMLAR

AUBG'de eğitim alırken ne tür burslardan ve finansal enstrümanlardan istifade edebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

KONAKLAMA ÇÖZÜMLERİ

Öğrenciler seçeneklerinden istifade ederler. AUBG öğrencilerine dünya standartlarında modern bir kampüs yaşamı sunar. Büyüleyici kampüs olanakları ile fark yaratan AUBG Avrupa kıtasındaki tek kampüs Amerikan Üniversitesidir. Skaptopara I, II, III yurtlarında yaşam alanları sunan Amerikan Üniversitesi Kampüsünde dönemlik konaklama ücreti 800-900 EUR. Öğrenciler 7/24 güvenlik ve asistanlık alırken tüm sportif ve kültürel faaliyetlerinden istifade ederler.

RESTORAN & KAFETERYA

AUBG Kampüsünde öğrenciler lezzetli yemekler yiyebilir ve uygun fiyata modern tesislerde tüm yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Trakya, Bizans, Osmanlı ve Rus kültürlerinden etkilenen Blagoevgrad mutfak kültürü ise çok uygun ücretler karşılığında sizlere çeşitli yemek fırsatları sunmaktadır.

YERİNDE GÖR & KEŞFET

Çünkü hayat, instagramdaki gibi değildir! Yurtdışında üniversite eğitimi planlıyorsunuz. Nihai kararınızı vermeden önce AUBG'de eğitim alan uluslararası öğrenciler ile sohbet etmek, günlük yaşamı soluklamak istiyorsunuz. İnanın, iyi de ediyorsunuz! Çünkü böyle bir ziyaret velilerinizin gönlüne su serperken, sizin de en doğru kararı almanıza vesile olacaktır. Hayatınızın geri kalanını şekillendirecek bu ziyareti kendinize hediye edin. Her halükarda kazançlı çıkacağınız bu ziyareti asla ertelemeyin! Virtüel (Sanal) Kampüs turu için buraya tıklayabilirsiniz.

BİLGİ & BAŞVURU DANIŞMANLIĞI

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'nde eğitim iyi fikir diyenlerden iseniz iletişim kanallarından birini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

►05368372934 (WhatsApp)

Sophia Academy-BAIE, AUBG’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tek resmi başvuru ve kayıt merkezidir.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page