top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi (METU)

Budapeşte merkezli Budapeşte Metropolitan Üniversitesi- Budapest Metropolitan University ( METU) son yıllarda uluslararası öğrencilerin tercih ettiği Macar üniversitelerinin başında gelir. 20 yıl önce kurulan ve akademik başarısını her geçen gün kanıtlayan üniversitenin İngilizce lisans ve yüksek lisans programları YÖK tarafından tanınır ve kabul görür. Budapeşte Metropolitan Üniversitesi’nin en iyi fakültesi sanat fakültesidir. Üniversitenin sanat fakülteleri çok yenidir ve son teknoloji sonanımlara sahiptir. Başta animasyon, grafik tasarım, fotoğrafçılık, film ve medya gibi bölümler en çok tavsiye ettiğimiz bölümlerdir. Yakın zamanda Macaristan Ulusal Bankası’nın satın aldığı üniversite, çok büyük yatırımlar alarak kampüs olanaklarını geliştirmektedir.

Tuna nehri kıyısında, içerisinde teknoloji firmalarının da faliyet gösterdiği Info Park’a taşınan animasyon fakültesini, diğer fakülteler takip edecektir.

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi öğrencileri uluslararası geçerli bir Avrupa Birliği diploması ile mezun olurlar. 8000’den fazla öğrenciye eğitim veren üniversitenin %10’nu yabancı öğrenciler oluşturur. Budapeşte’nin en büyük özel üniversitesi olan Budapest Metropolitan Üniversitesi, 800’den fazla profesyonel partnere sahiptir. Animasyon, sinema, medya, tasarım, turizm, fotoğrafçılık alanlarında daha çok uzmanlık alanı olan üniversitenin uygulama sahasının geniş olması ve staj imkanlarının profesyonel firmalarda yaptırılması öğrencilerin akademik başarısını ve iş hayatına katılma sürecini hızlandırmaktadır. Macaristan üniversitelerinde eğitim almayı planlayanlar huzurlu ve güvenli kampüs yaşamı sunan Budapeşte Metropolitan Üniversitesini tercih edebilirler.

Kabul Şartları

Budapeşte Metropolitan Üniversitesine lise diplomanız ile başvuru yapabilirsiniz. Adaylardan başvuru yapılan programlara istinaden beklenenler aşağıdaki gibidir:

  • B2 seviyesinde İngilizce dil bilgisine sahip olması beklenir.

  • Ticaret ve Ekonomi bölümleri adaylarının online yapılan matematik sınavında başarılı olması gerekir.

  • Sanat ve tasarım bölümleri adaylarının portfolyo hazırlaması zorunludur.

  • Niyet Mektubu istenebilir ya da adayın motivasyonuna yönelik mülakat yapılabilir. 

*İngilizce dil seviyesini IELTS, TOEFL tarzı bir sertifika ile belgeleyemeyen ama dil bilgisine güvenen adaylar METU İngilizce Muafiyet Sınavına girebilirler.

Ulusal Akreditasyon

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi (METU) Macaristan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Macaristan Akreditasyon Komitesi, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Uluslararası Akreditasyon

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.

YÖK Akreditasyonu

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Programların Kalite Güvencesi

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi İngilizce programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır.

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi öğrencileri uluslararası geçerli bir Avrupa diploması ile mezun olurlar. Uluslararası İşletme öğrencileri ise biri Avrupa (Budapeşte Metropolitan Üniversitesi) diğeri İngiliz (Coventry University-UK) diploması olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar.

Lisans Bölümleri ve Dönem Ücretleri

  • Animasyon: € 3,900

  • İşletme Yönetimi: € 2,500

  • Ticaret ve Pazarlama: € 2,600

  • Medya ve İletişim: € 2,600

  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı: € 3,900

  • Finans ve Muhasebe: € 2,600

  • Grafik Tasarım: € 3,900

  • Uluslararası İlişkiler: € 2,600

  • Film ve Medya Çalışmaları: € 3,500

  • Turizm ve İkram Hizmetleri: € 2,600

*Eğitim dili İngilizce. Eğitim süreleri 6-7 dönem. Başvuru ücreti 150 €. Ücretler dönemliktir. 30 Nisan tarihine kadar başvuru yapanlara ilk yıl ücretinden %10 indirim uygulanır.

Budapeşte Metropolitan Üniversitesinde Çift Diploma İmkânı!

Budapeşte Metropolitan Üniversitesi ve İngiliz Coventry University-UK arasında yapılan anlaşmaya istinaden Uluslararası İşletme öğrencileri biri Avrupa (Budapeşte Metropolitan Üniversitesi) diğeri İngiliz (Coventry University-UK) diploması olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar.

Budapeşte Metropolitan Üniversite Hazırlık Programları

Macaristan'da İngilizce dil yeterliliği ile kabul edilen programlarda eğitim almayı planlayanlar BUTE Hazırlık Programına kayıt olabilirler. Hazırlık programı süresi bir akademik yıldır ve yıllık ücreti € 5,800.

Neden Budapeşte Metropolitan Üniversitesini Tercih Etmelisiniz?

Başarıya giden yollar yaratmakla övünen METU gerçekçi maliyetlere profesyonel eğitimler sunar. Ünlü şirketlerde 400'den fazla staj imkânı ve üniversitedeyken profesyonel topluluğa katılma imkanı. METU'daki atölye çalışmaları ve çalışma grupları sırasında uygulamalı deneyim kazanma, becerilerinizi geliştirme ve ekip çalışmasının tadını çıkarma fırsatınız var. Tanınmış akademisyenlerin yanı sıra METU, en iyi iş profesyonelleri ile de çalışır. Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kapsamlı uluslararası değişim öğrencisi olarak bulunma fırsatları. Macaristan'da ve yurt dışında geziler, kültürel geceler, hobi kulüpleri, akademik kulüpler ve diğer harika programlar. Modern binalar, hoş bir atmosfer, 400'den fazla bilgisayar istasyonu, dil laboratuvarı, ses stüdyosu, radyo ve televizyon stüdyosu, akıllı tahtalar, multimedya kütüphanesi ve kampüsün tamamında WiFi erişimi ile en son teknolojiler.

Metropolitan Üniversitesinde Konaklama

Metropolitan Üniversitesi’nin, uluslararası öğrencilerin konaklamalarını sağlayabilecekleri kendi yurtlar mevcuttur. 2 farklı yurtta konaklama imkânı sağlamaktadır. Yurtlar genel olarak 1,2 veya 3 kişilik odalardan oluşup aylık ücretleri ortalama 200-300 Euro arasında değişiklik göstermektedir. Yurtlardan biri okulun hemen karşısında olup diğer yurt ise okula 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Metropolitanda konaklama hakkında detaylı bilgiler için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Budapeşte, Tuna Nehrinin İncisi

Bir kültür ve tarih mucizesi olan Budapeşte her yıl yaklaşık 4,2 milyon turistin ziyaret ettiği en popüler turistik yerlerden biridir ve son yıllarda ise binlerce yabancı öğrencinin Macar üniversitelerinden istifade etmek için geldiği popüler bir eğitim destinasyonudur.

Viyana’yı andıran, Macaristan-Avusturya mimarisinden etkilenen Tuna panoramalı Budapeşte şehri, Buda Kalesi bölgesi, Andrassy Caddesi, Kahramanlar Meydanı ve Londra Tüpünden sonra dünyanın en eski ikinci binası olan Millennium Underground dahil çok sayıda Dünya Mirasını bünyesinde barındırmaktadır. Budapeşte, dünyanın dört bir yanından insanların bir araya geldiği samimi bir şehirdir. Tam bir gençlik şehri olan Budapeşte hareketli kültürel hayatı, muhteşem spa ve sağlıklı yaşam merkezleri ve geniş parti alanları ile ünlüdür. Budapeşte, büyük fırsatlar sunan ve makul maliyetleri ile gençlerin hayata atılabilecekleri bir rüya şehirdir. Geleceğin şehri olarak da lanse edilen Budapeşte Avrupa'nın kalbindedir. Uygun coğrafi konumu ve ülkeler arasındaki kısa mesafeleri uluslararası deneyim fırsatları sunmaktadır. Avrupa'yı keşfetmek ve üniversite eğitimi almak için mükemmel bir yerdir.

Macaristan'da Destek Servisleri

Resmi temsilcisi olduğumuz Debrecen Üniversitesi'nden kabul alan danışanımız Macaristan'a varış sonrası dilediği takdirde aşağıdaki hizmetlerin birinden istifade edebilir:

  • Kısmi Danışmanlık Hizmeti: 1,500 EUR

  • Bütünsel Danışmanlık Hizmeti: 2,000 EUR

Sophia Academy, yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetleri sunan; Türkiye ve Macaristan ofisleri ile akredite bir Avrupa Birliği kuruluşudur.

"Avrupa'da yerleşik, profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın keyfini yaşayın."

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page