top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesi

Brno Veterinerlik Fakültesi (FVM), Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesi'nin iki fakültesinden biridir. Çekya'da veterinerlik eğitimi sunan tek üniversitedir. Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesi veterinerlik bölümü dahil tüm programları Çek Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı tarafından akredite edilmiştir.

Çekya'da veterinerlik eğitimi öğretim programları, Veteriner Fakültesi Hijyen ve Ekoloji işbirliği ile Veteriner Fakültesi'ne bağlı 13 enstitü ve klinik tarafından verilmektedir. Çekya'da veterinerlik okumak için ve kabul almak için lise biyoloji ve kimya bilgilerinin ölçüldüğü giriş sınavında başarılı olmak gerekir.

Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesi Çekya'da veterinerlik okumak isteyen uluslararası öğrencilere hayvanların bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklarına karşı teşhis, tedavi ve korunma alanında küresel eğitim ve hayvansal gıda hijyeni hakkında temel bilgiler sunmaktadır. Çekya'da veterinerlik eğitimi 6 yıl sürer. Toplam öğretim saati 5149 olup, 1470 saat ders ve 3679 saat uygulamadan (seminerler, uygulama ve kliniklerde araştırma) oluşmaktadır.

Brno Veterinerlik Fakültesi öğrencileri uluslararası geçerli yüksek lisans derecesi ile mezun olurlar. FVM'deki yüksek lisans programının başarılı mezunları, "Veteriner Hekimliği Doktoru" (MVDr.) akademik derecesini alırlar.

Çekya'da veterinerlik eğitimi her dönem yaklaşık 25 saat doğrudan öğretim ile 12 - 15 hafta sürer. Yarı yılın tamamlanmasından sonra, sonlandırılan tüm disiplinlerden ve konulardan sınavlar yapıldığında bir sınav dönemi gelir. Öğrenci, öğrenim süresi boyunca toplam 44 sınava girmek zorundadır. Her disiplin ve konu için öğretim programları, Avrupa Birliği ülkelerinde uygulananlara uyarlanmıştır; bu, mezunlarımızın bu ülkelerde ve Avrupa dışındaki ülkelerde çalışması ve keşfetmesi için iyi koşulları temsil eder. Ayrıca akredite edilmiş müfredat da bu şartlar altındadır. Veteriner Fakültesi, Avrupa Veterinerlik Eğitimi Kuruluşları Birliği - EAEVE üyesidir.

Brno'da Konaklama Opsiyonları

Hem Çek hem de yurtdışında veterinerlik okumak için Çekya'da veterinerlik okumaya gelen yabancı öğrenciler, tüm gün yemek yeme imkanı bulunan üniversite yurtlarında konaklayabilirler. Konaklama ücreti aylık 100 USD. Çekya'da veterinerlik okumak için Brno Veterinerlik Üniversitesinden kabul alan uluslararası öğrenciler VFU Brno Kaunic'in Yurdu, Králova 45 ve VUT Brno List Yurdu, Kounicova 46/48 yurtlarından birine yerleşebilirler. Yurtlarda toplam 499 kişilik yer vardır.

*A Blok - ortak banyolu ve mutfaklı iki ve üç kişilik odalar;

*B Blok – banyolu (banyo ve mutfak), telefon, internet erişimi olan tek ve iki yataklı odalar.

Özel konutlarda konaklama da mümkündür. Burada fiyatlar yurttaki fiyatlardan daha yüksektir ve belirli konaklama yerlerine göre değişiklik gösterecektir.

Çekya'da veterinerlik eğitimi almak için gelen Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesine gelen öğrencilerin ihtiyaçları için, kampüste küresel çalışma literatürü, dergiler ve veteriner hekimliği kitapları ve ilgili bilgi dalları ile okuma odası bulunan merkez kütüphane de mevcuttur. Öğrenciler ilgi alanlarına göre klinik ve enstitülerde gönüllü veya araştırma görevlisi olarak çalışabilirler.

Çekya'da Veterinerlik Eğitimi Ücreti

Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesinin yıllık ücreti 7,600 EUR.

Çekya'da Veterinerlik Giriş Sınavı Hakkında

Çekya'da veterinerlik eğitimi almak için adayların gireceği test yazılı formattadır ve kimya-biyoloji sorularından oluşur. Biyoloji kısmı 37 sorudan; kimya kısmı ise 17 sorudan ibarettir. Sınav süresi 120 dakikadır. Sınav sonuçları ve kazanan adaylar sınav tarihinden sonraki bir ay içerisinde açıklanır.

Çekya'da Veterinerlik Sınavı Konuları

Çekya'da veterinerlik eğitimi almayı planlayan ve giriş sınavına girecek adayların aşağıdaki biyoloji ve kimya konularında iyi hazırlanmış olmaları gerekir.

Çekya'da Veterinerlik Giriş Sınavı Örnek Sorular

Çekya'da veterinerlik okumak için üstesinden gelinecek giriş sınavından birkaç soruyu çözerek kendinizi test edebilirsiniz.

Çekya'da Veterinerlik Sınavı Tarihleri

31 Mart tarihine kadar başvuru yapanlar 01 Nisan-14 Mayıs arasındaki giriş sınavlarına girerler. Yapılan bu sınavlarda kabul edilecek olan 80 uluslararası öğrenci kontenjanı dolmaz ise 14 Temmuz tarihine kadar başvuru yapan adaylar 15 temmuz-01 Ağustos arasında yapılan sınavlara girerler.

Çekya'da Veterinerlik Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Brno Veterinerlik Bilimleri Üniversitesi'nde okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve Brno Veterinerlik Bilimleri Üiversitesine kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.    

Çekya'da Veterinerlik Eğitimi Danışmanlığı

Çekya'da veterinerlik okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page