top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Brno Teknoloji Üniversitesi

Avrupa'nın Kalbindeki Silikon Vadisinde Üniversite Eğitimi

Brno Teknoloji Üniversitesi (BUT), Çek Cumhuriyeti'nin en büyük teknik ve mühendislik üniversitesidir. Orta Avrupa'nın önde gelen eğitim, bilim ve araştırma kurumlarından biri olan üniversitenin kaliteli eğitim geleneği 1899'a kadar uzanır ve 120 yıldan fazladır lider üniversite konumunu koruyan Brno Teknoloji Üniversitesi'nin sekiz fakültesi ve üç üniversite enstitüsü, beş bölgesel araştırma merkezi (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) ve iki mükemmellik merkezinin parçaları olan CEITEC ve IT4Inovation vardır.

Kelimenin tam anlamıyla örnek bir uluslararası üniversite olan Brno Teknoloji Üniversitesi QS World University Rankings and THE World University Rankings sırlamalarında prestijli derecelerini korumaya devam etmektedir. IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto, vb gibi dünya devleri ile ortak AR-GE çalışmaları yürüten üniversite kalitesini sadece teknik ve mühendislik bilimlerinde değil; doğa bilimleri, mimarlık, güzel sanatlar, işletme ve ekonomi alanlarındaki kaliteli eğitimleri ile adından sıkça söz ettirmektedir.

Son teknoloji araştırma tesisleri ve akademik mükemmelliği ile Brno Teknoloji Üniversitesi, öğrenciler ve profesyoneller arasında seçkin bir üne sahiptir. Üniversite, hem Avrupa hem de Avrupa dışındaki ortaklarla (şu anda 600'den fazla anlaşmaya sahiptir) işbirliği yapmaktadır ve çeşitli hareketlilik programlarına katılmaktadır. (Erasmus +, CEEPUS, Aktion, vb.) Üniversitenin uzun vadeli planı, uluslararası alanda saygı duyulan önde gelen araştırma üniversiteleri arasındaki konumunu güçlendirmektir. Bu nedenle uluslararası işbirliği, Brno Teknoloji Üniversitesi'nin stratejik önceliklerinden biridir. Bilim ve araştırmaya odaklanan, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Brno Teknoloji Üniversitesi, ülkenin hem ECTS Etiketi hem de Diploma Eki sertifikası alan ikinci üniversitesiydi.

Brno Teknoloi Üniversitesi Akreditasyonları

Brno Teknoloji Üniversitesi Çekya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Çekya Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

●Brno Teknoloji Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olan Brno Teknoloji Üniversitesi mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Brno Teknoloji Üniversitesi YÖK Denkliği

Brno Teknoloji Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve doğrudan denklik alabilirler.

Brno Teknoloji Üniversitesi Dünya Sıralaması

Brno Teknoloji Üniversitesinin dünyaca prestijli ve güvenilirliği yüksek derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteler sıralaması QS: 651-700, THE: 801.

Brno Teknoloji Üniversitesi Lisans Bölümleri ve Ücretleri

Yurtdışında okumak ve bu sebeple Çekya'da eğitim almak isteyen öğrenci adayları, YÖK tarafından da tanınan ve denklik verilen, uluslararası geçerli ve Çekya üniversiteleri arasında alanında ilk 5 arasında yer alan Brno Teknoloji Üniversitesinin 17 adet İngilizce lisans bölümlerinden birini kariyer hedeflerine yönelik seçerek Çekya'da üniversite okumak hayallerini de gerçekleştirmiş olurlar.

●İnşaat Mühendisliği

●Bina Yapımı

●İnşaat Malzemeleri Mühendisliği

●İnşaat Mühendisliği Yönetimi

●İnşaat Teknolojisi

●İnşaat ve Trafik Yapıları

●İnşaat Teknolojisi

Eğitim süresi 4 yıl. Yıllık eğitim ücreti 3,000 EUR.

♦Otomasyon ve Ölçüm

♦Elektronik ve Komünikasyon

♦Mikroelektronik ve Teknoloji

♦Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

♦Teleinformatik

Eğitim süresi 3 yıl. Yıllık eğitim ücreti 2,500 EUR.

►İşletme Ekonomisi

►Yönetim Enformatiği

►İş Süreci Yönetimi

Eğitim süresi 3 yıl. Yıllık eğitim ücreti 8,000 EUR.

Brno’da Konaklama

Dünyanın en güzel ve güvenli ülkelerinden biri olan Çekya’da üniversite eğitimine karar vererek Brno Teknoloji Üniversitesi'nde öğrenimine başlayan öğrenciler üniversitenin sunmuş olduğu mükemmel ve örnek kampüs yurtlarından istifade edebilirler.

Brno Teknoloji Üniversitesi yurtları genelde iki kişiliktir. Odalar kaliteli bir öğrenci konaklaması düşünülerek standartlara uygun şekilde yapılmıştır. Öğrenciler yurt konaklamaları esnasında çalışma odalarından, TV, bisiklet ve müzik odalarından da istifade edebilirler. Tüm yurtlarda çamaşırhaneler ve kurutucular vardır. Spor Aktiviteleri Merkezi ise farklı sporları da yapmak isteyenlere uygun şekilde tasarlanmıştır. Brno Teknoloji Üniversitesi yurtlarında kalırken 100 % yüksek hız internet bağlantısından, kafeteryalar, restoranlar, pizza dükkânları, barlardan da yararlanabilirsiniz. Brno Teknoloji Üniversitesi konaklama imkanlarından istifade etmek istemeyen öğrenciler daire veya ev kiralayabilirler.

Brno’da Spor Yapmayı Unutmayın!

Her Brno Teknoloji Üniversitesi öğrencisi isteğe bağlı olarak haftada iki spor dersine katılabilir. Ve hem kolektif hem de bireysel olarak onlarca spor aktivitesi arasından seçim yapabilir. Bunun yanında kişisel antrenörlerin, beslenme danışmanlarının ve fizyoterapistlerin hizmetlerinden yararlanabilirler. Kim bilir, belki de gerçekten harika sonuçlar elde ettiğiniz bir spor branşında Brno Teknoloji Üniversitesini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde temsil edebilirsiniz.

Güvenli ve Popüler

Yurtdışında eğitim planlayanlar yabancı bir öğrenci olarak ziyaret edecekleri ülkenin de güvenli olduğundan emin olmak isterler. Sizi bu konuda asla hüsrana uğratmayacak yerlerin başında ise Brno (ve Çek Cumhuriyeti) gelir. Küresel Barış Endeksi 2019'a göre Çekya yurtdışında eğitim planlayanlar için dünya çapında en güvenli 10.cu ülkedir.

Çekya’da üniversite düşünenler araştırma yaptıklarında göreceklerdir ki Brno aynı zamanda çok popüler bir öğrenci şehridir. QS'ye göre Brno, dünyadaki en popüler 6. öğrenci şehridir. Hiç fena değil, değil mi? Öğrenciler Brno'da hoşgörünün, ulaşım kolaylığının, uygun yaşam ve eğitim maliyetlerinin, arkadaş canlısı öğrenci topluluklarının tadını doyasıya çıkarabilirler.

Mükemmel Lokasyon

Çekya'da üniversite okumak için Brno’da eğitim alanlar aynı zamanda Avrupa’nın en güzel üç başkenti ile komşuluk ederler. Canları sıkıldıklarında bu başkentleri ziyaret edebilir ve turistik ve kültürel keşiflere çıkabilirler. Prag ile Brno arasındaki mesafe 256 kilometre, Viyana 155 kilometre, Bratislava 132 kilometre, Berlin 566 kilometre ve Wroclaw 312 kilometredir.

Beş Kişiden Biri Öğrenci

Size bir sır verelim mi? Eğer Brno’da arkadaşlıklar kuramazsanız dünyanın hiçbir yerinde kuramazsınız:) 13 üniversitenin yer aldığı Brno’da sadece Brno Teknoloji Üniversitesi'nde 20,000 öğrenci eğitim alır. Öğrenci popülasyonunu Brno nüfusuna vurursanız şehirdeki her beş kişiden biri öğrenci demektir. Yani, kolunu sallasan öğrenciye çarpacaksın. Haliyle, arkadaşlık kuramaman da artık senin sorunun olsa gerek:)

(Korkma, biz sana akran danışmanı dediğimiz öğrencilerden arkadaş atacağız ilk başlarda. Sen sonrasına odaklan:)

Araştırma ve İnovasyonun Merkezi

Özellikle Çekya’da üniversite eğitimi almaya karar veren ve bu kararını Brno Teknoloji Üniversitesi'nden yana kullananlar bilmelidir ki Brno’da üniversite öğrencisi olmak tabiri caizse tam bir nimettir:) Niye mi? Çünkü dünyaca ünlü CEITIC veya Materials Research Centre gibi araştırma merkezleri Brno’dadır da ondan. Avrupa’nın Silikon Vadisi diye de bilinen şehirde dünyaca ünlü kuruluşların merkezleri vardır ki bunlar da öğrencilere staj ve istihdam olanakları sunarlar. Bu arada Güneydoğu Avrupa'nın da Silikon Vadisi olarak kabul edilen ülkesi Bulgaristan'dır.

En İyi Öğrenci Hayatı

Söylentilere göre Brno, Çek Cumhuriyeti'nin en büyük köyü:). Sanırım, kelimenin tam anlamıyla sizi aileden biri olarak kabul eden ve arkadaş canlısı atmosferi nedeniyle bu doğru olsa gerek. Brno neredeyse 370,000 nüfusa ev sahipliği yapıyor, ama nüfusunun % 80’nden fazlası öğrenci ve anlayacağınız sadece Çekya’nın değil dünyanın en güzel öğrenci hayatını sunan şehirlerden biridir Brno. Stratejik lokasyonu ile sizlere unutulmaz öğrenci hayatı anıları sunacak olan Brno, Orta Avrupa keşif yolculuğuna çıkmak için en doğru başlangıç noktası olsa gerek.

Bilgi Danışmanlığı

Çekya'da mühendislik eğitimi ve üniversite yaşamına dair doğru bilgilere ihtiyacınız var ise aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirsiniz.

►05368372834 (WhatsApp) 

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page