top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Brno Mendel Üniversitesi (MENDELU)-Mendel University in Brno

Brno Mendel Üniversitesi (MENDELU), Çek üniversiteleri arasında Araştırmalarda İK Mükemmelliği ödülünü alan ilk Çek üniversitesidir. Bir üniversite için bu ödülün en büyük getirisi üniversitenin yabancı araştırmacı ve akademisyenler tarafından daha çok tercih edilişidir. Tarihi 1864 yılına dayanan Brno Mendel Üniversitesi temel ve uygulamalı araştırmaların üniversite eğitiminde dengeli bir şekilde öğrencilere aktarılması ile bilinir. Akademik olarak dinamik ve son teknoloji ile donatılmış bir kurum olarak tanınan Brno'daki Mendel Üniversitesi, özellikle Bölgesel Kalkınma ve Uluslararası Çalışmalar Fakültesi (FRDIS) öğrenciler arasında giderek daha popüler hale gelmekte ve yaptığı çalışmalarında son derece güncel, güvenilir bilgi kaynağı olarak kabul edilir. Brno Mendel Üniversitesi, Çekya Ulusal Öğrenci Birliği tarafından en uygun maliyete kaliteli eğitim sunan Çek üniversiteleri arasında ikinci sırada, FRDIS ise tüm fakülteler arasında birinci sırada gösterilmiştir.

Brno Mendel Üniversitesi Ulusal Akreditasyonu

Brno Mendel Üniversitesi Çekya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Çekya Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Brno Mendel Üniversitesi Uluslararası Akreditasyonları

●Brno Mendel Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Uluslararası Network

Brno'daki Mendel Üniversitesi, deneyimleri paylaşmak ve işbirliği yapmak için destekleyici bir ortam sağlayan EUA, ICA, IRO ICA veya EAEC gibi çeşitli uluslararası ağların üyesidir. Uluslararasılaşma MENDELU'nun uzun vadeli önceliğidir, bu yüzden akademik personelimizi ve öğrencilerimizi değişim konusunda destekliyoruz ve tüm dünyadaki üniversitelerle ilişkiler geliştiriyoruz. 2018'de yaklaşık 700 öğrenci Avrupa, ABD, Tayland, Filipinler ve dünyanın diğer ülkelerinde projeler üzerinde çalışma ya da eğitim alma fırsatını yakaladı.

*180 ikili anlaşma örn. Louisiana Eyalet Üniversitesi (ABD), Kasetsart Üniversitesi (Tayland) ve Tazmanya Üniversitesi (Avustralya)

*310 Erasmus + ortağı ör. Wageningen Üniversitesi ve Araştırma (Hollanda), İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesi (İsveç), Lapland Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Finlandiya) ve Çin Tarım Üniversitesi (Çin)

Brno Mendel Üniversitesi YÖK Denkliği

Brno Mendel Üniversitesi, dünyada ilk bin üniversite arasındadır ve YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Mezunlar denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Brno Mendel Üniversitesi Dünya Sıralaması

QS Dünya Üniversiteleri sıralamasında 801-1000 bandında yer alır.

Brno Mendel Üniversitesi Kabul Şartları

Brno Mendel Üniversitesi lisans ve yüksek lisans kabullerinde İngilizce ve alana yönelik giriş testi uygular. Alana yönelik giriş testlerinde kendinizi denemek ya da İngilizce+alan hazırlık eğitimine ihtiyacınız varsa bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Lisans Bölümleri ve Ücretleri

●Ekonomi ve Yönetim: eğitim süresi 3 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 2,550 Euro.

●Uluslararası Bölgesel Çalışmalar: eğitim süresi 3 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 2,550 Euro.

Yüksek Lisans Bölümleri ve Ücretleri

♦Ziraat Bilimleri Mühendisliği: eğitim süresi 2 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 2,400 Euro.

♦Genel Ziraat Bilimleri: eğitim süresi 2 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 3,100 Euro.

♦Ekonomi ve Yönetim: eğitim süresi 2 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 2,550 Euro.

♦Enformatik: eğitim süresi 2 dönemdir. Yıllık eğitim ücreti 2,550 Euro.

Neden MENDELU’da Eğitim?

Curcuna veya gürültüden, hatta bazı başkentlerde bulunan yüksek fiyatlardan uzaklaşıp, heyecan verici ve samimi bir yerde yurtdışında üniversite eğitiminizi almak ister misiniz? Cevabınız evet ise, gerçekten, Çek Cumhuriyeti'ndeki Brno Mendel Üniversitesi'ni düşünmelisiniz. MENDELU'yu sizin için harika bir yer yapacağını düşündüğümüz kilit noktaları sıraladık. Ancak, bilin ki çok, çok daha fazlası var…

Brnoda eğitim alırken uluslararası bir öğrenci topluluğunun parçası olursunuz. MENDELU'daki öğrencilerin %20'den fazlası yurtdışından gelen öğrencilerdir. Her şeyi yönetmenize yardımcı olacak öğrenci grupları ve çalışma görevlileri var. Brno'yu seveceksiniz çünkü Brno bir öğrenci şehridir ve Batı Avrupa'nın başkentlerinden veya eyaletlerinden çok daha ekonomiktir. MENDELU'daki araştırma konuları genellikle sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile ilgilidir. Günceldirler ve genellikle dünya çapındaki üniversitelerle çalışırlar. Kaybolmayacaksın, her şey kampüstedir. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her şey üniversite kampüsünde ve çevresindedir. Araştırma ve öğretmeye ayrılmış tesisler, öğrencilerin becerilerini ve bilgilerini geliştirmelerine olanak tanır. Tüm yıl boyunca bir şeyler oluyor - sizi heyecanlandıracak spor etkinlikleri ve öğrenci etkinlikleri. Avrupa avucunuzun içinde. Viyana (Avusturya) ve Bratislava'ya (Slovakya) otobüsle iki saat, Budapeşte (Macaristan), Dresden (Almanya) ve Wroclaw'a (Polonya) arabayla dört saat. Uçakla Londra'ya iki saat ve Milano'ya (İtalya) daha da az. Çekya dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir.

Çekya'da Üniversite Eğitimi Danışmanlığı

Brno Mendel Üniversitesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyen bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page