top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

AUBG’den Türk Öğrencilere Burs İmkânı

2021 yılı itibariyle 30 yılını kutlayan Bulgaristan Amerikan Üniversitesi/AUBG/ 50’den fazla ülkeden gelen uluslararası öğrencilere mükemmel bir akademik ortamda eğitim görme imkânı sunar. Hem Amerikan hem Avrupa akreditasyonlarına sahip Amerikan Üniversitesi/AUBG öğrencilerini biri Amerikan diğeri AB diploması olmak üzere çift diploma ile mezun eder. Çift diplomanın yanında AUBG öğrencileri çift ana dal ve bir de yan dal ile mezun olurlar.

Avrupa kıtasındaki Amerikan üniversiteleri arasında tek kampüs üniversitesi olan Bulgaristan Amerikan Üniversitesi 2023 Bulgar Üniversiteleri sıralamasında İşletme Yönetimi, Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri, Psikoloji ve Gazetecilik alanlarında birinci sıraya yerleşti. Sunduğu akademik programlarının en iyiler arasında olmanın yanında, Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti’nden her yıl kabul ettiği 12 öğrenciye bazı burslar sağlar.

Amerikan Üniversitesi'nin Türkiye Cumhuriyeti resmi ve tek yetkilisi Sophia Academy markasının da imtiyaz sahibi olan Bulgaristan Uluslararası Eğitim Derneğidir. Adaylar ile ön görüşme, değerlendirme ve kabul sürecini Sophia Academy aracılığı ile yürütmekle yükümlü olan Dernek adayların aşağıdaki burslara erişimini sağlar.

AUBG BURSLARI

Başvuru evraklarına ve mülakat sonuçlarına istinaden akademik durumu iyi olan öğrencilere bazı burslar sağlanır. Burs Komitesi karar aşamasında öğrencilerin ders dışı etkinliklerini, liderlik deneyimlerini, toplulukları etkileme motivasyonlarını da dikkate almaktadır.

1. AUBG Mükemmellik Bursu

Türkiye’nin de dâhil edildiği Balkanlar Bölgesi adayları için her yıl 3 adet tam burs (%100) verilir.

2. AUBG Akademik Burs

Adayların akademik yeterliğine istinaden %40’a varan burs türüdür. Dört yıl boyunca geçerlidir.

3. Victoria Pavlova-Entwistle Yetenek Bursu

Lise akademik durumu iyi olan ve ders dışı aktivitelerde önemli başarılara imza atmış (örn. müzik, spor, sanat) öğrencilere ilk yıl için 2.300 Euro'luk burs mevcuttur.

4. AUBG/BAIE/ Bursu

AUBG’nin Türkiye yetkilisi BAIE’nin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde her yıl 12 T. C. vatandaşı öğrenciye yıllık GPA’lerinden bağımsız olarak her sene geçerli olmak üzere %10 oranında burs verilir.

FİNANSAL YARDIM

Destekleyici belgeler ile Finansal Yardım Başvurusunda bulunan öğrencilere her sene %20’ye varan indirim söz konusudur.

 

KREDİ DESTEĞİ

AUBG, bankalar ile yamış olduğu anlaşmalara istinaden öğrencilerinin yıllık %7 faiz oranı ile 7,000-25,000 EUR arasında kredi çekme imkanı sunmaktadır.

BURS & FİNANSAL YARDIM SONRASI YILLIK ÜCRETİM NE OLUR?

Yıllık eğitim ücretiniz 12,900 EUR.

1.Normal şartları esas alırsak (minimumda kabul şartlarını sağladınız, akademik geçmişiniz pek güçlü değil, spor ya da sanatla da uğraşmıyorsunuz) yıllık eğitim ücretiniz %10 BAIE Bursu + %20 Finansal Yardım = 9,030 EUR eder.

2.Akademik başarınız üst düzeyde ise %40 daha burs alabilirsiniz ve yıllık eğitim ücretiniz 3,870 EUR olur.

Toplamda ne kadar burs alabileceğiniz başvuru tarihinden sonraki 30 gün içinde açıklanır.

America For Bulgaria Foundation, ülkedeki özel sektör ve ilgili demokratik kurumların gelişimini desteklemek amacıyla 2009 yılında kuruldu. Vakıf, AUBG'nin en büyük bağışçısıdır ve 25 milyon doları aşan bağışlarla yüzlerce üniversite öğrencisinin birinci sınıf eğitim almasına yardımcı oldu. AUBG'nin 2012 yılında inşa ettiği Amerika Öğrenci Merkezi, projenin uygulanması için 8 milyon dolar sağlayan Vakfın adını almıştır.

AUBG, Amerikan eğitimini Avrupa normlarına uyarlayan ve uluslararası öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkaran üniversite eğitiminde bir mükemmellik merkezidir. Bulgaristan Amerikan Üniversitesinde okumak iyi eğitime erişim demektir.

BİLGİ & BAŞVURU DANIŞMANLIĞI

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'nde eğitim iyi fikir diyenlerden iseniz iletişim kanallarından birini kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

►05368372934 (WhatsApp)

Sophia Academy-BAIE, AUBG’nin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tek resmi başvuru ve kayıt merkezidir.

 

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

Comments


bottom of page